Huiswerkschool Almere


Huiswerkschool Almere

Ons Concept

Voor leerlingen, door leerlingen: de beginselen van ons concept. Vanaf het begin hebben wij gezocht naar een huiswerkinstituut dat anders en, nog belangrijker, effectiever was dan de al bestaande instituten. Dit hebben wij op een aantal manieren gerealiseerd.

Zo worden onze lessen gegeven door middelbare scholieren uit de examenklassen en studenten. Middelbare scholieren, vraagt u? Ja, middelbare scholieren, met daarachter de volgende filosofie: de middelbare scholieren weten als geen ander waar uw zoon of dochter mee te maken krijgt, zij hebben dezelfde lesstof en vaak ook dezelfde lesmethodes gehad.

Daarnaast bestaat er ook nog een kans dat zij dezelfde docent hebben gehad. Zo weten zij als geen ander waar je op moet letten om voor dit vak een voldoende te halen.

Maar hebben de middelbare scholieren wel een hoog genoeg niveau?

Ook hier hebben wij natuurlijk onderzoek naar gedaan. Bij al onze medewerkers wordt onderzocht welke lessen zij wel en niet kunnen geven. Zo zou uw zoon of dochter uit de examenklas natuurlijk alleen les krijgen van iemand die al geslaagd is of het gevraagde vak uitstekend beheerst.

Ook blijkt dat het gebruik van jonge medewerkers leidt tot een fijne informele werksfeer waar leerlingen veel meer vragen durven te stellen dan zij normaal bij de docent doen.

Een andere manier waarop wij ons onderscheiden van de andere instituten zijn onze tarieven. Wij hanteren zeer scherpe prijzen omdat wij vrijwel altijd gratis gebruik mogen maken van de ruimtes die wij gebruiken.

Kortom, dezelfde hulp, alleen dan iets leuker, informeler en betaalbaarder.

Voor de bijlessen voor basisschoolleerlingen overleggen wij met de juf of meester over de lesstof die behandeld moet worden, of laten u het contact onderhouden indien dit uw voorkeur heeft. Wij proberen altijd zoveel mogelijk af te stemmen met de lesstof die op dat moment in de klas behandeld wordt, om te voorkomen dat uw zoon of dochter eerder stof behandelt bij ons dan in de klas.

Wij bieden in principe hulp met alle vakken en uw zoon of dochter krijg een vaste tutor die hem of haar begeleidt.

Volg ons!